Sådan finder du den perfekte herreskjorte 

En uundværlig beklædningsdel i enhver mands garderobe er uden tvivl en skjorte. En skjorte der bådes kan anvendes på arbejdet i hverdagen samt til de mere festlige begivenheder. Den perfekte skjorte kan dog være svær at finde, hvorfor vi i denne artikel har samlet en guide, der hjælper dig godt på vej med alt fra pasform til størrelse og farvevalg. Læs med. 

Skjorten har længe været blandt et af de mest populære styles i enhver mands garderobe. Det skyldes, det uendelige udvalg af pasform, snit og farver som gør det muligt at finde en skjorte der passer enhver kropsform og stil. Det store udvalg medfører til tider også, at mange ender ud med at investere i den forkerte, hvorved den ikke bringer evig glæde. En ting man nemt kan undgå, hvis blot man følger nedenstående råd. 

Find en skjortetype der klæder dig 

Hvis du vil have glæde af din skjorte mange år frem, kan det være en fordel at gøre sig en række overvejelser om hvilken type af skjorte der vil klæde dig. Dette har stor betydning for den endelige pasform, da de forskellige skjorte typer egner sig til divergerende formål. Overordnet skelner man mellem den formelle herreskjorte, skjorten til hverdag og den kortærmet skjorte.  

Den formelle herreskjorte er oftest i et finere materiale, og eksisterer i de klassiske farver med et dertilhørende tæt snit, der gør den oplagt til finere brug, og under en blazer. Hverdagsskjorten findes i et bredt materialeudvalg og kan være alt fra bomuld til viskose eller hør. Denne har et mere afslappet udtryk, med en løsere pasform der gør den ideel til hverdagsbrug. En nyere og et mere moderne udgangspunkt for skjorten, er den med korte ærmer. Denne eksisterer i mange typer print og med alverdens kreative udtryk der tilfører noget unikt og urban til ens look. 

Vær opmærksom på skulderbredde og ærmelængde 

For at pasformen på en skjorte er korrekt, er det vigtigt at syningerne ved skulderen, stemmer overens med hvor skulderen slutter. Sidder syningen længere nede, indikerer det oftest, at skjorten er for stor. Ligeledes skal ærmerne passe med, at de lige akkurat slutter omkring håndleddet. Er dette tilfældet, er der tale om den rigtige størrelse skjorte. Kombiner shoppingoplevelen med massage på Frederiksberg eller massage i hovedstaden

Vælg kravestørrelse 

En skjortestørrelse forelægger ofte i to forskellige modeller alt efter kravens størrelse. Eksempelvis vil en almindelig størrelse medium både kunne fås i en dertilhørende skjortestørrelse 38 samt 40. Forskellen på de to størrelser bunder alene i kravens størrelse. Selvom man er en medium kan det således være at man vil skulle gå op i en størrelse 40 for hermed at få ekstra længde på kraven. Dette kan være svært at vurdere uden at have prøvet skjorten på, hvorfor det anbefales at man gør et besøg i en fysisk butik inden, hvis man har planer om at handle online.