Sådan beskytter du dit barns øjne mod solen

De fleste mennesker ved, at de bør beskytte deres hud mod solens skadelige UV-stråler, men hvad med øjnene? Ligesom din hud kan dine øjne blive beskadiget af for meget sollys. Faktisk er UV-stråling en af de vigtigste årsager til grå stær og andre øjenproblemer.

Derfor er det vigtigt at beskytte dit barns øjne mod solen. Her er fire nemme måder at gøre netop det på:

1. Vælg de rigtige solbriller.

Når du skal vælge solbriller til dit barn, skal du gå efter et par, der blokerer mindst 99% af UV-strålerne. Det er også vigtigt at sikre, at brillerne sidder ordentligt, så de ikke falder af og udsætter dit barns øjne for solen.

2. Brug en hat.

En bredskygget hat er en anden god måde at beskytte dit barns øjne mod solen på. Find en hat med en skygge, der er mindst fem centimeter bred hele vejen rundt. Dette vil hjælpe med at give dit barns ansigt, øjne og hals skygge mod solens skadelige stråler.

3. Hold dig i skyggen.

Når det er muligt, skal du opholde dig i i skyggen, når du er udendørs. Det er med til at beskytte dit barns øjne (og hud) mod solens skadelige UV-stråler.

4. Påfør solcreme i ansigtet og på halsen på dit barn.

Hvis du skal opholde dig i solen, må du ikke glemme at smøre dit barn med solcreme i ansigtet og på halsen. Find en solcreme med en SPF på 30 eller derover, som er vandafvisende, og påfør den igen hver anden time eller oftere, hvis dit barn svømmer eller sveder.

Ved at følge disse enkle råd kan du hjælpe med at beskytte dit barns øjne mod solens skadelige UV-stråler.

Solbriller til børn er en vigtig del af et barns garderobe. Det er vigtigt at finde solbriller, der sidder godt og giver god UV-beskyttelse. Kig efter solbriller, der har en etiket, der angiver, at de blokerer 99 % af UV-strålingen.