Sådan beskytter du dig selv som digital nomade

Drømmen for mange er at arbejde hvor som helst fra. At tage sin computer med til Thailand, Caribbean eller Indien og arbejder fra en strand er at leve det gode live, ville nogen sige. Og måske får du udlevet din drøm – men husker du også at beskytte dig selv på din rejse? Læs med her og lær hvordan du kan højne din sikkerhed mens du er væk. 

Når man skal til at rejse er der mange der tager deres fysiske sikkerhed i overvejelserne. Man kan undersøge stedet man tager til for at undgå usikre gader og stræder, undgå overfald og tyveri, men hvor mange tænker over deres digitale sikkerhed? I et moderne og mere digitaliseret samfund, er en af måderne man kan blive angrebet på digitalt. Læs mere om for eksempel IP-adresser, VPN og sikkerhed på denne side.  

Digitalt sikkerhedsnet 

Lever man som digital nomade i Indien, hvor man arbejder fra sin bærbar og lever det gode liv, er det især vigtigt at sikre sig selv imod digitale angreb og andre onde hensigter. Derfor er det værd at undersøge hvordan man bygger et stærkt sikkerhedsnet, så man ikke kommer til at stå i nogle uheldige situationer.  

Når man bevæger sig rundt på internettet, lægger man sine spor, så både internetudbyderen, hjemmesiden og eventuelt arbejdsnetværk kan se hvad du har lavet. Din IP-adresse er heller ikke privat, medmindre du har en VPN som gør at man ikke kan lokalisere din computer, tablet eller telefon.  

Sikkerhedskoder er ikke altid nok 

På MiniP.dk kan du også læse mere om hvorfor sikkerhedskoder ikke nødvendigvis er nok. Selvom du surfer rundt på en privat browser, er det heller ikke tilstrækkeligt for at beskytte dig selv eller beskytte dine oplysninger. 

Så hvis du har tænkt dig at leve som digital nomade i længere tid, kan det betale sig at undersøge hvad du mere kan gøre for at beskytte dig selv digital og beskytte dine oplysninger udover kun at have stærke adgangskoder. Så kan du arbejde i fred uden at bekymre dig om potentielle angreb, mens du sidder på en indisk strand og forfatter tekster eller koder hjemmesider.