Oplev det indiske køkken – derhjemme 

Indien smager af spidskommen, karry, kardemomme og ingefær. Det indiske køkken byder på masser af varme krydderier og godt med spice og smag. Heldigvis behøver du ikke tage helt til Indien for at opleve det. Du kan nemlig lave maden derhjemme. 

Hvis du drømmer om en eventyrlig tur til Indien, kan du starte rejsen hjemme i dit eget køkken. Der er nemlig uhyre mange lækre retter i den indiske kogekunst, og de er ikke nødvendigvis svære at lave. På denne side får du vores bedste tips og tricks til at lave lækre indiske menuer derhjemme. 

Hav køkkengrejet i orden  

Før du går i gang med de store kulinariske udfoldelser, er det vigtigt, at køkkengrejet er i orden. Først og fremmest skal du have et godt knivssæt og ikke mindst en knivmagnet at hænge dem på. Der findes mange smukke, specielle og klassiske knivmagneter på markedet, så du kan finde noget, der passer til dig – du kan finde udvalget lige her 

Det er smart at tænke over, hvor du gerne vil have din snitte- og hakkestation. På den måde kan du nemlig placere knivmagneten på væggen over den. Nu har du knivene lige ved hånden, så du kan komme i gang med at tilberede din tikka masala, butter chicken eller panang. Mmhm!  

Hvis du har en svaghed for østen generelt, kan du overveje, om der skal indgå nogle skarpe japanske knive i dit sæt. De er både utrolig effektive og ser overordentlig smukke ud på din knivmagnet. 

Krydderier og lækkerier du skal have i køkkenet 

Vil du gerne begynde at lave indisk mad derhjemme? Så er der nogle krydderier, og andre ting og sager, der bare er rigtig gode at have. De er med til at tilføje den smag og oplevelse, som kendetegner mange af de indiske retter, du er vild med. Det kunne fx være: 

  • Karrypasta (både rød og grøn) 
  • Frisk chili, ingefær og gurkemeje  
  • Kanel, karry, kardemomme, spidskommen og garam masala  
  • Kokosmælk 
  • Ris  

Har du disse ting ved hånden, har du rigtig gode betingelser for at få en lækker indisk menu i hus. Du kan nemt skabe den varme, sødlige og stærke smag med de nævnte krydderier og den runde kokosmælk. Nu er det bare at finde en opskrift på din yndlingsret og gå i gang. 

Drik yoghurt til  

Der skal noget koldt og kølende til for at afbalancere den spicy smag. I denne forbindelse skal du prøve den forfriskende yoghurtdrink, mango lassi. Den vil med garanti være læskende, når krydderierne kradser lidt på tungen.