Godt at vide om visum til Indien 

Overvejer du at bestille en rejse til Indien? Så læs med her, hvor vi ser på nogle af de regler, der gælder vedrørende visumpligt og indrejsetilladelse. 

Indien har meget at byde på, og mange danske rejsebureauer tilbyder rejser til Indien. Flere og flere vælger dog også at rejse på egen hånd i dette gigantiske og ikke mindst eventyrlige land. 

Du skal have visum 

I modsætning til USA, hvor det er nødvendigt at søge indrejsetilladelse via ESTA USA er der ved rejser til Indien almindelig visumpligt. Det betyder, at du skal have visum for at kunne rejse ind i landet. Hvis du skal på forretningsrejse, skal du have et forretningsvisum. Et forretningsvisum kan du kun komme i betragtning til, hvis den forretningsforbindelse, du skal besøge, inviterer dig. 

Vær opmærksom på passet 

Som det gælder i alle lande udenfor Schengen, skal du også til Indien kunne fremvise et gyldigt pas, når du ankommer til landet. Dit pas skal være gyldigt i mindst seks måneder udover den periode, du får visum til. Sørg derfor i god tid for at få tjekket dit pas og eventuelt fornyet det, hvis det er nødvendigt. Der skal være mindst to blanke sider i dit pas, så selvom det måske er gyldigt længe endnu, er du nødt til at få det fornyet, hvis alle siderne er udfyldt med stempler og andet. 

Ankommer du med skib? 

For rejsende, der ankommer til Indien med krydstogtskib, gælder der særlige regler. Disse regler er for omstændige til at komme ind på her, men du kan finde information om dem ved at kontakte den indiske ambassade i København, som kan hjælpe dig. Dette kan du med fordel gøre i god tid, da der kan være ventetid på ambassaden. 

Når du rejser til fjerne lande og andre kulturer kan det være en god idé at tage kopier af dine vigtige papirer og opbevare dem et andet sted end selve dokumenterne. Endnu bedre end kopier er det at skanne dokumenterne ind og sende dem til dig selv på en e-mail, du kan tilgå på rejsen. På den måde er du bedre stillet, hvis du skulle være uheldig at miste din bagage. Man kan glemme sin taske på en station, eller man kan få stjålet sine ting, og da kan det lette processen med at få udstedt nye papirer betydeligt, hvis man kan fremvise indskanninger af eksempelvis pas, visum, flybilletter og andre vigtige papirer.