Giv dit hjem mere lys og varme

De sidste mange år, har der været en tydelig indretningstrend mod minimalisme og kolde, hvide vægge. Det er det måske ved at være en slut på. Her kan du læse mere om, hvordan du kan give dit hjem mere lys og varme, og et personligt præg.

Væk med de hvide vægge

Der er altså på tide at kvitte sig med alle de hvide, kolde vægge, og tænke lidt anderledes omkring indretning. Hvilken trend skal vi så nu følge, tænker du måske, men måske er pointen netop, at man slet ikke skal følge nogen trend, men gå for det man selv synes er flot.

Måske har du altid drømt om en dekadent stue med velourgardiner og tunge møbler, med masser af farve på væggene – så er det faktisk nu. Nu er nemlig alt ‘lov’, og det giver en frihed til at udtrykke sig personligt gennem indretning.

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert, men man kan med fordel se til Østen og Indien for inspiration til, hvordan man kan kombinere varme, dybe farver på en fantastisk måde.

Få varme ind i dit hjem

Når vi taler om varme, så er det ikke kun i form af farve, men også helt konkret. Temperatur gør nemlig meget for, hvordan vi opfatter et rum, og hvor vel vi føles os i det. Derfor kan du med fordel lægge et ekstra fokus på netop varme, når du skal indrette.

En levende varmekilde, som et ildsted eller en brændeovn er til at foretrække, netop fordi du får et varmt midtpunkt i dit hjem. Dette er dog løsninger, der stort set kræver aftræk, og det er der ikke alle boliger, der har mulighed for. Heldigvis findes der nemlig andre løsninger.

Med en biopejs får du lys og varme, helt uden at skulle bruge aftræk for at installere den. En biopejs kan altså stå midt i rummet, og giver en hel del mere frihed, end det andre løsninger gør. Det er også en klar fordel at biopejse, der brænder bio-ethanol, hverken asker eller soder.

Hvis du er træt af minimalismen og gerne vil have den varme hygge ind i dit hjem, skal du altså fokusere på at få farver og varme teksturer til at arbejde sammen. Det er også en god ide at installere lyskilder, der giver et blødt og varmt lys, fremfor hårdt og koldt. Du kan også installere faktisk varme, med en smart biopejs.