6 ting, du SKAL se i New Delhi

Den travle metropol New Delhi er en kompleks tapet af gamle og nye, østlige og vestlige påvirkninger. Fra gamle forter og fantastiske moskeer til livlige markeder og trendy barer er der noget for enhver smag i denne by med næsten 20 millioner indbyggere. Her er seks ting, du simpelthen MÅ se under dit ophold i New Delhi.

1. Det røde fort

Dette fort af rød sandsten blev bygget i det 17. århundrede af mogulkejseren Shah Jahan som hans ceremonielle residens. Det dækker et areal på 254 hektar og er et fremragende eksempel på mogul-arkitektur. Besøgende kan udforske de mange Diwan-e-Aam og Diwan-e-Khas i fortet samt den smukke Pearl Mosque. Sørg for at se den daglige flaghejsningsceremoni ved solnedgang!

2. Chandni Chowk

Chandni Chowk er et af de ældste og mest travle markeder i Old Delhi og er et must for enhver rejsende til byen. Dette overfyldte marked er fyldt med madboder, butikker, der sælger alt fra krydderier til sarees, og endda et par historiske steder som Jama Masjid-moskeen. Vær forberedt på at forhandle hårdt, hvis du ønsker at købe souvenirs her!

3. Qutub Minar

Denne 73 meter høje minaret blev bygget i 1199 e.Kr. af Qutb al-Din Aibak, grundlæggeren af Delhi-sultanatet. Det er et af de højeste minareter af mursten i verden og har smuk islamisk kalligrafi i alle fem etager. Qutub Minar er omgivet af flere andre gamle monumenter, hvilket gør det til et godt sted for en halvdagsudflugt uden for byens centrum.

4. India Gate

Dette krigsmindesmærke blev bygget i 1931 for at ære de indiske soldater, der kæmpede for den britiske hær under 1. verdenskrig. Det ligger i Rajpath – en ceremoniel boulevard – og har en ikonisk 42 meter høj buet port med en bue. Hver aften er India Gate oplyst med over hundrede tusinde pærer, hvilket gør den til et populært sted for både lokale og turister.

5. Lotus-templet

Lotus-templet er et Bahá’í-hus til tilbedelse, der blev færdiggjort i 1986. Det har fået sit navn fra sin lotusblomstlignende form, som består af 27 marmorblade arrangeret i tre niveauer omkring en central kuppel. Over fire millioner mennesker besøger dette tempel hvert år, hvilket gør det til et af de mest populære turistmål i hele Delhi!

6. Lodi Gardens

Lodi Gardens er en 90 acre stor park, der blev anlagt for omkring fem århundreder siden af Sayyid-dynastiets herskere. Den byder på smukt velplejede haver, adskillige historiske monumenter som grave og moskeer og frodig grønt så langt øjet rækker – et velkomment pusterum fra bylivets travlhed!

New Delhi er en by med noget for enhver smag – uanset om du er interesseret i at udforske Indiens rige historie eller tjekke nogle af de mere trendy hot spots ud. Sørg for at tilføje disse seks must-see-attraktioner til din liste, når du planlægger din rejse til denne pulserende metropol!