5 ting du skal vide, før du rejser til Indien

Klar til et eventyr? Indien er et land med en betagende skønhed og en unik kultur. Et besøg i Indien er en oplevelse som ingen anden. Men før du hopper på flyet, er der nogle vigtige ting, du skal vide, så din rejse kan forløbe uden problemer. Her er fem ting, du skal vide, før du rejser til Indien.

1. Få en rejseforsikring

Det første, du bør gøre, før du rejser nogen steder hen, er at få en rejseforsikring. Det er trods alt bedre at være sikker end at fortryde! Sørg for, at din forsikring dækker lægeudgifter og eventuelle eventyraktiviteter, som du planlægger at foretage dig, mens du er i Indien. Det er altid klogt at læse det med småt på din forsikringspolice og sikre dig, at du forstår, hvad der er inkluderet, og hvad der ikke er inkluderet, så der ikke kommer nogen ubehagelige overraskelser under dine rejser.

2. Læs op på din etikette

Indien er et land med sine egne unikke skikke og etikette-regler, så det er vigtigt, at du lærer det op, inden du rejser dertil, ellers risikerer du at fornærme de lokale eller selv føle dig malplaceret! Hvis du f.eks. bliver inviteret ind i et hjem, skal du altid tage dine sko af, før du går ind – også selv om de ikke siger det til dig – da dette betragtes som høfligt i den indiske kultur. Når du interagerer med folk, skal du desuden generelt undgå fysisk kontakt som f.eks. kram eller håndtryk – foretrækker du i stedet at bøje dig lidt eller lægge håndfladerne sammen og sige “Namaste” som en hilsen.

3. Vær opmærksom på hygiejnereglerne for gademad

En af de bedste ting ved at rejse i Indien er at smage på den lækre gademad! Men pas på – de indiske hygiejnestandarder for gademad kan være anderledes end i dit hjemland, så det er vigtigt at huske på nogle grundlæggende sikkerhedsråd, når du nyder disse lækkerier – som f.eks. at du kun spiser ved boder, hvor maden ser frisk ud, og at du undgår alt, der har stået ude i for lang tid (især uden låg!). Og husk – uanset hvor godt det ser ud eller lugter – spis ikke rå frugt eller grøntsager, medmindre de er blevet vasket grundigt eller skrællet selv!      

4. Hav altid kontanter med dig

Kontanter er konge i Indien – så sørg for at have masser af rupees med dig hele tiden! Dette kan især være nyttigt, hvis du rejser uden for storbyerne, hvor hæveautomater måske ikke er så almindelige eller tilgængelige som i dit hjemland. For at sikre bekvemmelighed kan du prøve at dele dine penge op i mindre sedler afhængigt af, hvor du skal hen – det vil hjælpe dig med at spare tid, når du skal betale for små ting som måltider eller transportbilletter i løbet af dagen! 

5. Tænk dig om to gange, før du tager af sted alene 

Det kan være utroligt givende at rejse alene, men det anbefales ikke altid, når du besøger mere fjerntliggende dele af Indien på grund af sikkerhedshensyn omkring især kvindelige solorejsende (selvom dette også gælder for mandlige rejsende). Hvis det er muligt, så prøv at slå dig sammen med venner eller familiemedlemmer, som kan ledsage dig på udflugter uden for de større byer – på den måde får du ikke kun ekstra ro i sindet, men også dobbelt så meget sjov!  

Konklusion

Alt i alt byder Indien på mange fantastiske oplevelser, som vil blive hængende for de rejsende længe efter, at de er kommet hjem – men hvis de sørger for at have alle nødvendige oplysninger på forhånd, kan de være med til at sikre, at rejsen forløber sikkert og gnidningsløst! Husk: få en rejseforsikring, få opfrisket de lokale skikke, praktiser korrekt hygiejne i forbindelse med gadekøkkener, tag kontanter med, og overvej om muligt at rejse sammen med andre frem for alene – og læn dig så tilbage og nyd et af verdens smukkeste lande! God rejse!